Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лецитин відноситься до групи органічних речовин, які дуже важливі для людського організму. Являє собою набір фосфоліпідів рослинного походження. Лецитин бере активну участь в обмінних процесах і відповідає за енергетичний баланс в організмі.
- Містить рослинні жири, не менш ніж 97,1
- Калорійність 100 грам: 915 ккал
- Не містить в складі ГМО, дріжджів, барвників, ароматизаторів, глютену, цукру.
Фосфатидилхолін становить приблизно 60% ліпідного шару мембран печінкових клітин - гепатоцитів. Лецитин захищає мембрани печінки від руйнування, підсилює регенерацію, відновлює вже зруйновані печінкові клітини. Нормалізує в печінці метаболізм жирів, посилює антиоксидантні властивості і підвищує її функції детоксикації. Лецитин підвищує літогенний індекс жовчі і стимулює жовчовиділення, перешкоджаючи, таким чином, утворенню каменів в жовчному міхурі і протоках печінки.
Наші кровоносні судини теж складаються з клітин, у яких є мембрани, в складі яких міститься багато фосфоліпідів. Прийом лецитину збільшує витривалість, нормалізує кров'яний тиск і знижує серцево-судинний індекс - показник зниження жорсткості і збільшення еластичності стінок артеріальних судин. Фосфоліпіди, що містяться в мембранах червоних кров'яних тілець, відповідають за деформованість (пластичність) еритроцитів. Перебуваючи безпосередньо в сироватці крові фосфоліпіди утримують холестерин в розчиненому стані. Порушення балансу в співвідношенні холестерину до фосфоліпідів є однією з причин відкладення холестерину на стінках судин.
Біла речовина мозку - це нервові волокна, покриті мієлінової оболонкою. Вміст ліпідів в мембранах мієлінових оболонок доходить до 80%. Мієлінова оболонка подібна ізоляційної стрічки, яка ізолює волокно і забезпечує швидкісну передачу нервового імпульсу. У слідстві порушення мієлінових оболонок головного і спинного мозку можуть виникати такі захворювання як розсіяний склероз, вікова деменція, хвороба Альцгеймера, зниження пам'яті та ін.