Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кількість: 180 таблеток, масою 170 мг.
Склад: 1 таблетка містить 28 мг стандартизованого 25% екстракту стевії та еквівалентна одній чайній ложці цукру.
Опис дії Стевії Плюс
Жителі нашої країни в середньому вживають близько 90–120 г цукру на добу, в той час як фізіологічна норма для дорослої людини (з урахуванням цукерок, варення та інших солодощів) становить 50 р. Надмірне споживання цукру призводить до розвитку захворювань зубів і ясен, призводить до виникнення діабету, атеросклерозу, гіпертонічної хвороби, є однією з причин формування ожиріння. І все ж обмежити себе в солодкому буває дуже важко.
Численні цукрозамінники, пропоновані в аптечній мережі та відділах дієтичного харчування, на жаль, не завжди допомагають вирішити цю проблему. Справа в тому, що при тривалому вживанні ці продукти надають несприятливу дію на організм. Серед побічних ефектів цукрозамінників відзначають порушення функції нирок, неврологічні розлади, захворювання шкіри, шлунково-кишкового тракту, онкологічні захворювання. Однак вихід із цієї складної ситуації все ж таки є…
Стевія, інакше звана медової травою, що росте в багатьох країнах світу з теплим і помірним кліматом. Ця рослина містить групу солодких дитерпеновых глікозидів, об'єднаних загальною назвою стевіозид. Ця речовина майже в 500 разів солодше цукру і при цьому практично не має побічних або токсичними ефектами. Численні дослідження показали, що при регулярному вживанні стевиозида знижується рівень глюкози і холестерину в організмі, поліпшуються реологічні (рідинні) властивості крові, функції печінки і підшлункової залози.
Вживання екстракту стевії при діабеті перешкоджає розвитку гіпоглікемічних і гипергликемических станів і дозволяє знизити дозу інсуліну. Як цукрозамінника екстракт стевії може використовуватися при ожирінні, атеросклерозі та ішемічній хворобі серця, захворюваннях травної системи, шкіри, зубів і ясен, а також для профілактики цих захворювань. На відміну від штучних підсолоджувачів стевіозид не руйнується при нагріванні, що дозволяє використовувати його для приготування випічки, гарячих напоїв та іншої їжі.
Застосування: додавати в страви і напої за смаком.