Кількість
|
Вартість
|
||
|
Морінга застосовується при «хворобі втомленої крові» (анемія), артриті та інших болях (ревматизм), запорах, цукровому діабеті, астмі, проносі, раку, епілепсії, шлунковій і кишковій виразці, болях в животі, головному болі, проблемах з серцем, кишкових спазмах, високому кров'яному тиску, затримці рідини, каменях у нирках, захворюваннях щитовидної залози, а також при грибкових, бактеріальних, паразитарних вірусних інфекціях.
Морінга також застосовується для зняття набряклості, підвищення сексуального потягу (як афродизіак), запобігання вагітності, зміцнення імунної системи і збільшення вироблення грудного молока. Багато людей знайомі з цим деревом використовують його як живильну добавку або як тонік. Морінга іноді прикладається до шкіри для знищення бактерій і висушування рани (в'яжучий засіб). Вона також використовується для лікування вогнищ інфекції (гнійників), стопи атлета (мікоз), лупи, запаленні ясен (гінгівіт), зміїних укусів, бородавок і ран. Масло з насіння Морінга використовується в продуктах харчування, духів і продуктах догляду за волоссям, і як машинна мастило.
Морінга в деяких частинах світу є важливим джерелом їжі, тому що її легко вирощувати, це дешево і легко, а листя зберігають багато вітамінів і мінералів, навіть якщо їх висушити. Морінга використовується в Індії та Африці в рамках програми по боротьбі з недоїданням. Незрілі зелені стручки (гомілки) аналогічні зеленої квасолі, в той час як насіння з більш зрілих стручків можна приготувати як горох або посмажити як горіхи. Листя можна зварити і використовувати як шпинат, їх також можна висушити і подрібнити для використання в якості приправи.
Морінга потрапила в розряд "Суперфуд", тому що її листя багаті антиоксидантами, вітаміном С, бетакаротином, хлорогеновою кислотою, яка уповільнює поглинання цукру на клітинному рівні. Як повідомляє журнал з профілактики раку Asian Pacific Journal of Cancer Prevention, екстракт листя морінгі має потужну антиоксидантну дію, спрямовану проти вільних радикалів, що руйнують основні біомолекули, і захищає від окислення.
Підраховано, що висушене листя морінги містять:
- В 17 разів більше кальцію, ніж у молоці
- В 7 разів більше вітаміну С, ніж в апельсинах
- В 4-10 разів більше вітаміну А, ніж у моркві
- В 15 разів більше калію, ніж в бананах
- В 25 разів більше заліза, ніж в шпинаті
- В 36 разів більше магнію, ніж в яйцях.
Незважаючи на неймовірну користь листя, основна перевага морінги, на думку кухарів, - корінь і його кора. Їх використовують не тільки в їжу, але і в медичних цілях: для профілактичних ліків проти астми, для боротьби з хворобами нирок.
Застосування: приймати по 2 капсулі два рази на день або за вказівкою лікаря.
Склад:
Склад 1 капсули: | |
Екстракт морінги | 300 мг |
Мікроцелюлоза | 100 мг |