Кількість
|
Вартість
|
||
|
Аронія повністю виправдовує назву рослини «допомогу» від грецького – «aros» і має особливу харчову цінність. Спектр цілющих властивостей безпосередньо залежить від багатого хімічного складу. Вона увібрала в себе чорноту ночі, за рахунок проантоцианідів і готова «скрасити» найчорніші дні хвороби. Антоціаніди аронії, а їх у сухому залишку до 664мг/100г, зменшують тяжкість захворювання (раку стравоходу на 30 — 60%, товстої кишки на 80%).
Чорноплідна горобина є фармакопейним джерелом антоціанідів, на рівні чорниці, чорної смородини та калини. Згідно з останніми науковими даними плоди володіють потужним антиоксидантним потенціалом (ORAC). 100г стиглих плодів містять 16 1000 ORAC, притому що добова доза для захисту тканин та плазми організму від окисного вільно-радикального поранення всього 3 000 — 5 000 ORAC одиниць.
Показання до застосування
Рекомендується як загальнозміцнюючий, полівітамінний засіб для профілактики судинних порушень, а також до раціону харчування при наступних станах та захворюваннях:
- гіпо- і авітамінози C, P; нераціональне харчування;
- зниження імунітету на тлі вітамінної недостатності;
- гіпертонічна хвороба, атеросклероз, ішемічна хвороба серця, ризик судинних катастроф;
- кровотечі різного походження;
- порушення функції щитовидної залози, тиреотоксикоз;
- дисфункція жовчовивідних шляхів, жовчо-кам'яна хвороба;
- інтоксикації (хімічні, фармакологічні, радіаційні, харчові);
- геморагічний діатез, капіляротоксикоз;
- хронічний пієлонефрит, гломерулонефрит з гематурією, гіпертензією;
- при підвищеній ламкості і проникності судин;
- діабетичні ангіопатії, цукровий діабет;
- як засіб профілактики вікової макулодистрофії; пізній токсикоз у вагітних; для профілактики передчасного старіння.
Склад:
Плоди аронії (горобини) чорноплідної.