Кількість
|
Вартість
|
||
|
Вміст 1 капсули:
-
Концентрат жиру лососевих риб – 1000 мг
- Омега-3 – ненасичені сполуки (30 %) – 300 мг
У тому числі:
- Ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) – 180 мг
- Докозагексаєнова кислота (ДГК) – 120 мг
- Вітамін Е – 1 М. Е.
Комплекс незамінних поліненасичених жирних кислот рекомендований в якості дієтичної добавки до раціону харчування з метою гипохолестеремичного, антиоксидантної дії для профілактики серцево-судинних захворювань (атеросклероз, ішемічна хвороба серця, артеріальна гіпертензія, інсульт).
Світовими епідеміологічними випробуваннями було доведено, що ризик розвитку серцево-судинних захворювань залежить від характеру харчування. Частота захворювань на ішемічну хворобу серця (ІХС) значно вище в країнах, де населення традиційно використовує багато продуктів тваринного походження, до складу яких входять насичені жирні кислоти. Але якщо в національній кухні переважає їжа рослинного походження і морська риба північних морів, (скумбрія, лосось), то ризик патології серця і судин значно нижче. Цей факт можна пояснити наявністю в цих продуктах великої кількості ненасичених жирних кислот (омега-3). Якщо провести аналіз раціону харчування жителів України, то ми використовуємо морських продуктів дуже мало. Озерна і річкова риба, яка є традиційним продуктом харчування українців, містить незначну кількість ЕПК, і є гарним білковим продуктом, але ні як джерелом омега-3 ПНЖК.
ПНЖК Омега-3 в організмі людини не синтезуються, тому вони повинні потрапляти в організм з продуктами харчування (морепродукти, морська риба, лляна та оливкова олія та ін).
Недолік ПНЖК Омега-3 – в організмі може сприяти розвитку атеросклерозу, тромбозу, онкологічних захворювань, ревматоїдного артриту, запальних захворювань, ослаблення імунної системи, розвитку жовчнокам'яної хвороби, варикозного розширення вен, надмірної ваги і виражається в сухості шкіри і волосся, екземі, лупи.
- Включення в щотижневий раціон харчування морської риби знижує ризик інфаркту на 44%.
- Вживання морської риби хоча б раз в тиждень знижує ризик розвитку депресивних станів на 30%.
- Щоденний прийом ПНЖК в дозі 3 г зменшує смертність хворих на 29% після перенесеного гострого інфаркту міокарда.
- Застосування високих доз ПНЖК знижують напади стенокардії на 41%.
За даними ARTERIOSCLEROSIS, THROMBOSIS AND VASCULAR BIOLOGY (2003;23:e23-e31, 151-2) прийом Омега-3-поліненасичених жирних кислот достовірно знижує летальність від інфаркту міокарда. Цей висновок зроблено доктором Роберто Маркиофи в результаті спостереження за 11 тис. хворих, що перенесли інфаркт міокарда. Відомі дані клінічних досліджень, які підтверджують, що поліненасичені жирні кислоти омега-3 типу мають також досить вираженою протипухлинною дією. Риб'ячий жир, доданий до їжі, гальмував ріст пухлин молочних залоз і їх метастазування в легені. Омега-3 кислоти сповільнюють розвиток пухлин і є одним із засобів профілактики онкозахворювань, зокрема раку молочної залози. (За даними Hubbard N.E. et al., 1998).
До складу препарату «Омега-3» (виробництва «Healthyway Production, Inc») входить концентрат жиру тільки лососевих риб холодноводних морів (скумбрії і лосося), які містять максимальну кількість омега-3 в підшкірному жирі. Основними складовими Омега-3 є ейкозапентаєнова і докозагексаєнова жирні кислоти.
Ейкозапентаєнова кислота (ЕПК) бере участь у синтезі простагландинів, які регулюють згортання крові, транспортування і розподіл крові по організму, підтримують тиск крові, забезпечуючи рух крові по капілярах. ЕПК знижує концентрацію ліпідів і тригліцеридів у крові, запобігаючи утворенню тромбів, і тим самим значно зменшує кров'яний тиск, знижує ризик виникнення інфаркту міокарда та інсульту, підтримує регулярний серцевий ритм.
Докозагексаєнова кислота (ДГК) покращує функціонування клітин головного мозку, і особливо важлива для розвитку мозку і сітківки очей у новонароджених. У великій кількості входить до складу грудного материнського молока. Вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі виявили здатність докозагексаєнової кислоти знижувати утворення бляшок бета-амілоїдних відкладень, які призводять до пошкодження клітин головного мозку і розвитку хвороби Альцгеймера (старече слабоумство). Дослідники рекомендують приймати омега-3 ПНЖК як превентивний захід на ранніх стадіях хвороби Альцгеймера.
Вітамін Е сприяє запобіганню освіти і розсмоктуванню тромбів, зміцнює стінки кровоносних судин і міокарда.
Комплекс «Омега-3» рекомендований в якості дієтичної добавки для:
- профілактики серцево-судинних захворювань (атеросклероз, ІХС, артеріальна гіпертензія)
- зниження рівня холестерину і тригліцеридів у крові
- зменшення ризику тромбоутворення і уповільнення зростання атеросклеротичних бляшок
- поліпшення функціонування клітин головного мозку
- зменшення ризику і профілактика повторних інфарктів міокарда та інсульту за рахунок антитромботичного дії
Застосування
Приймати дорослим і дітям з 12 років по 1-2 капсулі 3 рази в день під час їжі. Рекомендований курс прийому – 4 тижні або за призначенням лікаря. Повторювати 3-4 рази на рік.
Прийом комплексу «Омега-3» дозволить зменшити прийом статинів, фібратів та нікотинової кислоти, які володіють рядом побічних ефектів.
Протипоказання: Індивідуальна чутливість до компонентів, вагітність, грудне вигодовування. Схильність до кровотеч, гемофілія. З обережністю застосовувати при гострому та хронічному нефриті, жовчнокам'яної хвороби, панкреатиті, а також при декомпенсації серцевої діяльності.
Форма випуску – 50, 100, 120 капсул.
ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки ім. Акад. Л. В. Медведя МОЗ України № 3/8-5404/63365-2 Е від 22.11.2016 р. Дієтична добавка. Перед застосуванням ознайомитися з інструкцією та проконсультуватися з лікарем.