Риб’ячий жир Optimum Nutrition Fish Oil
В складі однієї порції риб’ячого жиру Optimum Nutrition було зафіксовано 320 мг омега-3 жирних кислот, що складаються з 160 мг EPA та 120 мг DHA.
Крім того, вміст EPA + DHA становив 28% від загального вмісту риб'ячого жиру.
|
В даному продукті вміст омега-3 жирних кислот становив 320 мг на порцію, що на 6,67% перевищує зазначений на етикетці показник (300 мг на порцію).
Хоча цей продукт не розкриває ані вмісту EPA, ані DHA (за що його було покарано за розрахунки точності етикетки), наше тестування зафіксувало 160 мг EPA та 120 мг DHA в кожній порції.
Чистота продукту
Вміст ртуті становить 2 PPB (частка на мільярд), що є нижче рівня середньої категорії 2,4 PPB. Глобальна організація (GOED) визначила межі ртуті для EPA та DHA Омега-3, що становить 100 PPB.
Зразки цього продукту також пройшли шість аналізів на мінерали, що вказує на наявність в складі комплексу 1 PPM сполук миш'яку, свинцю, кадмію, вісмуту, сурми та срібла.
Вміст поліхлорованого біфенілу (PCB) (представник ароклорів 1016, 1221, 1232, 1242, 1248, 1254 та 1260) становив менше ніж 0,01 проміле. Організація з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (The Food and Drug Administration's (FDA)) встановила ліміт 2 PPM для поліхлорованого біфенілу у складі їстівних частин риб / молюсків.
Організація California’s Proposition 65 вимагає, щоб продукти, що містять більше 0,09 PPM вмісту поліхлорованого біфенілу (ПХБ), робили попередження про рак.
Значення перекису зафіксовано в 7 мекв / кг, а значення п-анізидину зафіксовано на рівні 9,9.
Примітка: наші показники свіжості повністю базуються на значеннях перекису, мірах первинного окислення жирних кислот. Показано, що ароматизатори спотворюють значення п-анізидину (заходи вторинного окислення). В даний час LabDoor досліджує альтернативні аналізи на п-анізидин, які мають можливість врахувати та усунути ефекти ароматизаторів.
Харчова цінність
Одноразова порція риб’ячого жиру Optimum Nutrition Fish Oil забезпечує 320 мг г омега-3 жирних кислот, що не перевищує 1,1 г-1,6 г щоденного діапазону адекватного прийому (AI), встановленого Інститутом медицини (ІОМ) для осіб старше 14 років. Із загального вмісту омега-3 на EPA припадає 160 мг, а на DHA - 120 мг. Наразі не встановлено щоденний рекомендований прийом для ЕПК та ДГК, хоча рекомендація Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 0,3 г-0,5 г ЕПК + ДГК на добу з 0,8 г-1,1 г АЛК на добу (що частково перетворюється на ЕПК та DHA) - високо цінується.
Крім того, цей продукт складається з 28% EPA + DHA.
Безпечність інгредієнтів
Безпечність риб’ячого жиру сильно пов'язана з чистотою виготовлення. Забруднення ртуттю, гіркота (значення перекису) та вміст ПХБ можуть сприяти розвитку негативних наслідків для здоров'я. Продукти також можуть отримати санкції за наявність певних неактивних інгредієнтів, при цьому як раз вони становлять найбільшу небезпеку для здоров'я і санкціонуються в більшій мірі. Найпоширенішими неактивними інгредієнтами цієї категорії були гліцерин та натуральні ароматизатори.
Прогнозована ефективність
Омега-3 жирні кислоти складають 32% від загального вмісту риб’ячого жиру в цьому продукті.
Очікується, що 320 мг Омега-3 складаються з 160 мг ЕПК та 120 мг ДГК, що буде високоефективним, виходячи з розрахунку на 1 г рекомендованого добового прийому.
Клінічно показано, що омега-3 жирні кислоти покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на такі хвороби як ішемічна хвороба серця, гіперліпідемія та гіпертонія, і, за обмеженими доказами, посилюють пізнавальні функції, знижують тривожність, покращують спортивні показники та знижують ризик виникнення певних онкологічних захворювань. Клінічні дослідження, що підтверджують останні ефекти, є перспективними, але не є переконливими; необхідні додаткові дослідження, перш ніж можна зробити будь-які обґрунтовані висновки.
Риб'ячий жир Optimum Nutrition Fish Oil