Риб’ячий жир Омега-3 TwinLab Omega-3 Fish Oil
В складі однієї порції риб’ячого жиру TwinLab Omega-3 зафіксовано 570 мг омега-3 жирних кислот, що складаються з 330 мг EPA та 200 мг DHA. Крім того, вміст EPA + DHA становив 56% від загального вмісту риб'ячого жиру.
|
Цей продукт не розкриває загальний вміст омега-3 (за що він був покараний низьким балом оцінки точності етикетки). Наш аналіз зафіксував 570 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот.
Вміст EPA становив 330 мг на одну порцію, що на 22,2% більше, ніж зазначено на упаковці, а вміст ДГК становить 200 мг на порцію, що на 11,1% більше порівняно із вказаним на упаковці показником.
Чистота продукту
Вміст ртуті становить 1 PPB (частка на мільярд), нижче рівня середнього показника категорії 2,4 PPB. Глобальна організація (GOED) визначила межі ртуті для EPA та DHA Омега-3, що становить 100 PPB.
Зразки цього продукту також пройшли шість аналізів на мінерали, що вказує на наявність в складі комплексу 1 PPM сполук миш'яку, свинцю, кадмію, вісмуту, сурми та срібла.
Вміст поліхлорованого біфенілу (PCB) (представник ароклорів 1016, 1221, 1232, 1242, 1248, 1254 та 1260) становив 0,02 проміле. Організація з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (The Food and Drug Administration's (FDA)) встановила ліміт 2 PPM для поліхлорованого біфенілу у складі їстівних частин риб / молюсків.
Організація California’s Proposition 65 вимагає, щоб продукти, що містять більше 0,09 PPM вмісту поліхлорованого біфенілу (ПХБ), робили попередження про рак.
Значення перекису зафіксовано в 3,8 мекв / кг, а значення п-анізидину зафіксовано на рівні 8,3.
Примітка: наші показники свіжості повністю базуються на значеннях перекису, мірах первинного окислення жирних кислот. Показано, що ароматизатори спотворюють значення п-анізидину (заходи вторинного окислення). В даний час LabDoor досліджує альтернативні аналізи на п-анізидин, які мають можливість врахувати та усунути ефекти ароматизаторів.
Харчова цінність
Одна порція цього продукту забезпечує 570 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот, що не перевищує від 1,1 г до 1,6 г щоденного діапазону адекватного прийому (AI), встановленого Інститутом медицини (МОМ) для осіб старше 14 років. Із загальної кількості омега- 3 вміст EPA складає 330 мг, а DHA - 200 мг.
Наразі не встановлено щоденний рекомендований прийом для ЕПК та ДГК, хоча рекомендація Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 0,3 г-0,5 г ЕПК + ДГК / добу з 0,8 г-1,1 г АЛК на добу (що частково перетворюється на ЕПК та DHA) - високо цінується.
Крім того, цей продукт складається з 56% EPA + DHA.
Безпечність інгредієнтів
Безпечність риб’ячого жиру сильно пов'язана з чистотою виготовлення. Забруднення ртуттю, гіркота (значення перекису) та вміст ПХБ можуть сприяти розвитку негативних наслідків для здоров'я. Продукти також можуть отримати санкції за наявність певних неактивних інгредієнтів, при цьому як раз вони становлять найбільшу небезпеку для здоров'я і санкціонуються в більшій мірі. Найпоширенішими неактивними інгредієнтами цієї категорії були гліцерин та натуральні ароматизатори.
Прогнозована ефективність
Омега-3 жирні кислоти складають 60% від загального вмісту риб'ячого жиру в цьому продукті.
Очікується, що 570 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот, що складається з 330 мг EPA та 200 мг DHA, буде помірно ефективним, виходячи з розрахунку 1 г рекомендованого щоденного прийому.
Клінічно показано, що омега-3 жирні кислоти покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на такі хвороби як ішемічна хвороба серця, гіперліпідемія та гіпертонія, і, за обмеженими доказами, посилюють пізнавальні функції, знижують тривожність, покращують спортивні показники та знижують ризик виникнення певних онкологічних захворювань. Клінічні дослідження, що підтверджують останні ефекти, є перспективними, але не є переконливими; необхідні додаткові дослідження, перш ніж можна зробити будь-які обґрунтовані висновки.
Риб'ячий жир Омега-3 TwinLab Omega-3 Fish Oil