Концентрований риб’ячий жир Омега-3 Solgar Omega 3 Fish Oil Concentrate

 

В складі однієї порції концентрату риб’ячого жиру Solgar Omega 3 зафіксовано 670 мг омега-3 жирних кислот, що складаються з 350 мг EPA та 220 мг DHA.

Крім того, вміст EPA + DHA становить 30% від загального вмісту риб'ячого жиру, що було нижче середнього.

 

  • Аналітичні тести 7
  • Розмір порції 2 гелеві капсули
  • Всього Омега-3 670 мг
  • EPA / порція 350 мг
  • DHA / порція 220 мг
  • Ртуть 1 PPB (верхня межа = 100 PPB)
  • PCB <0,01 PPM (верхня межа = 0,09 PPM)
  • Точність етикетки


В даному продукті вміст жирних кислот Омега-3 становить 670 мг на порцію, що на 11,7% перевищує вказаний на упаковці показник (600 мг на порцію).

Було зафіксовано кількість EPA на позначці 350 мг на порцію, що на 9,4% більше, ніж заявлено на етикетці, а вміст ДГК становив 220 мг на порцію, що на 10,0% більше порівняно із зазначеними даними на упаковці.

  Чистота продукту

Вміст ртуті становить 1 PPB (частка на мільярд), нижче рівня середньої категорії 2,4 PPB. Глобальна організація (GOED) визначила межі ртуті для EPA та DHA Омега-3, що становить 100 PPB.

Зразки цього продукту також пройшли шість аналізів на мінерали, що вказує на наявність в складі комплексу 1 PPM сполук миш'яку, свинцю, кадмію, вісмуту, сурми та срібла.

Вміст поліхлорованого біфенілу (PCB) (представник ароклорів 1016, 1221, 1232, 1242, 1248, 1254 та 1260) становив менше ніж 0,01 проміле. Організація з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (The Food and Drug Administration's (FDA)) встановила ліміт 2 PPM для поліхлорованого біфенілу у складі їстівних частин риб / молюсків.

Організація California’s Proposition 65 вимагає, щоб продукти, що містять більше 0,09 PPM вмісту поліхлорованого біфенілу (ПХБ), робили попередження про рак.

Значення перекису зафіксовано в 3,6 мекв / кг, а значення п-анізидину зафіксовано на рівні 13,3.

Примітка: наші показники свіжості повністю базуються на значеннях перекису, мірах первинного окислення жирних кислот. Показано, що ароматизатори спотворюють значення п-анізидину (заходи вторинного окислення). В даний час LabDoor досліджує альтернативні аналізи на п-анізидин, які мають можливість врахувати та усунути ефекти ароматизаторів.

 Харчова цінність

Одна порція концентрату риб’ячого жиру Solgar Omega 3 забезпечує 670 мг жирних кислот омега-3, що не перевищує 1,1 г-1,6 г щоденного діапазону адекватного прийому (AI), встановленого Інститутом медицини (МОМ) для осіб старше 14 років. Із загального вмісту омега-3 на EPA припадає 350 мг, а на DHA - 220 мг. Наразі не встановлено щоденний рекомендований прийом для ЕПК та ДГК, хоча рекомендація Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 0,3 г-0,5 г ЕПК + ДГК на добу з 0,8 г-1,1 г АЛК на добу (що частково перетворюється на ЕПК та DHA) - високо цінується.

Крім того, цей продукт складається з 30% EPA + DHA.

 Безпечність інгредієнтів

Безпечність риб’ячого жиру сильно пов'язана з чистотою виготовлення. Забруднення ртуттю, гіркота (значення перекису) та вміст ПХБ можуть сприяти розвитку негативних наслідків для здоров'я. Продукти також можуть отримати санкції за наявність певних неактивних інгредієнтів, при цьому як раз вони становлять найбільшу небезпеку для здоров'я і санкціонуються в більшій мірі. Найпоширенішими неактивними інгредієнтами цієї категорії були гліцерин та натуральні ароматизатори.

Прогнозована ефективність

Омега-3 жирні кислоти складають 35% від загального вмісту риб’ячого жиру в цьому продукті.

Очікується, що 670 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот, що складаються з 350 мг EPA та 220 мг DHA, буде помірно ефективним, виходячи з розрахунку рекомендованого 1 г щоденного прийому.

Клінічно показано, що омега-3 жирні кислоти покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на такі хвороби як ішемічна хвороба серця, гіперліпідемія та гіпертонія, і, за обмеженими доказами, посилюють пізнавальні функції, знижують тривожність, покращують спортивні показники та знижують ризик виникнення певних онкологічних захворювань. Клінічні дослідження, що підтверджують останні ефекти, є перспективними, але не є переконливими; необхідні додаткові дослідження, перш ніж можна зробити будь-які обґрунтовані висновки.