Омега-3 Nordic Naturals Nordic Omega-3 Fishies

 

В складі однієї порції Nordic Naturals Omega-3 Fishies зафіксовано 170 мг омега-3 жирних кислот, що складаються з 100 мг EPA та 50 мг DHA.

Крім того, вміст EPA + DHA становило лише 2% від загальної маси цього продукту.

 

  • Аналітичні тести 7
  • Розмір порції 1 рибка (10 г)
  • Всього Омега-3 170 мг
  • EPA / порція 100 мг
  • DHA / порція 50 мг
  • Ртуть 1 PPB (верхня межа = 100 PPB)
  • PCB<0,01 PPM (верхня межа = 0,09 PPM)
  • Точність етикетки


В даному продукті вміст омега-3 жирних кислот становив 170 мг на порцію, що на 25% перевищувало вказаний на етикетці показник.

Кількість EPA та DHA також перевищували відповідні показники, вказані на упаковці: вміст EPA становив 100 мг, що на 47,06% перевищує зазначений на упаковці показник та вміст DHA, що становив 50 мг і виявився більшим на 11,11%, ніж вказано на упаковці.

  Чистота продукту

Вміст ртуті становить 1 PPB (частка на мільярд), що є нижче рівня середньої категорії 2,4 PPB. Глобальна організація (GOED) визначила межі ртуті для EPA та DHA Омега-3, що становить 100 PPB.

Зразки цього продукту також пройшли шість аналізів на мінерали, що вказує на наявність в складі комплексу 1 PPM сполук миш'яку, свинцю, кадмію, вісмуту, сурми та срібла.

Вміст поліхлорованого біфенілу (PCB) (представник ароклорів 1016, 1221, 1232, 1242, 1248, 1254 та 1260) становив менше ніж 0,01 проміле. Організація з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (The Food and Drug Administration's (FDA)) встановила ліміт 2 PPM для поліхлорованого біфенілу у складі їстівних частин риб / молюсків.

Організація California’s Proposition 65 вимагає, щоб продукти, що містять більше 0,09 PPM вмісту поліхлорованого біфенілу (ПХБ), робили попередження про рак.

Значення перекису зафіксовано в 1 мекв / кг, а значення п-анізидину зафіксовано на рівні 1,1.

Примітка: наші показники свіжості повністю базуються на значеннях перекису, мірах первинного окислення жирних кислот. Показано, що ароматизатори спотворюють значення п-анізидину (заходи вторинного окислення). В даний час LabDoor досліджує альтернативні аналізи на п-анізидин, які мають можливість врахувати та усунути ефекти ароматизаторів.

 Харчова цінність

Одна порція Nordic Naturals Omega-3 Fishies забезпечує 170 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот, що значно нижче рівня 1,1-1,6 г щоденного діапазону адекватного прийому (АІ), встановленого Інститутом медицини (ІОМ) для осіб старше 14 років. Із загального вмісту омега-3 на EPA припадає 100 мг, а на ДГК - 50 мг. Наразі не встановлено щоденний рекомендований прийом для ЕПК та ДГК, хоча рекомендація Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 0,3 г-0,5 г ЕПК + ДГК на добу з 0,8 г-1,1 г АЛК на добу (що частково перетворюється на ЕПК та DHA) - високо цінується.

Крім того, цей продукт складається лише з 2% EPA + DHA.

 Безпечність інгредієнтів

Безпечність риб’ячого жиру сильно пов'язана з чистотою виготовлення. Забруднення ртуттю, гіркота (значення перекису) та вміст ПХБ можуть сприяти розвитку негативних наслідків для здоров'я. Продукти також можуть отримати санкції за наявність певних неактивних інгредієнтів, при цьому як раз вони становлять найбільшу небезпеку для здоров'я і санкціонуються в більшій мірі. Найпоширенішими неактивними інгредієнтами цієї категорії були гліцерин та натуральні ароматизатори.

Прогнозована ефективність

Омега-3 жирні кислоти складають лише 2% від загальної маси цього продукту.

Очікується, що 170 мг омега-3, які складаються з 100 мг ЕПК та 50 мг ДГК, буде мінімально ефективним, виходячи з розрахунку рекомендованого добового прийому в 1 г. Очікується, що вона буде менш ефективною, ніж інші добавки до риб’ячого жиру, що містять більш високий вміст загальних омега-3 жирних кислот, до складу яких входить EPA + DHA.

Клінічно показано, що омега-3 жирні кислоти покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на такі хвороби як ішемічна хвороба серця, гіперліпідемія та гіпертонія, і, за обмеженими доказами, посилюють пізнавальні функції, знижують тривожність, покращують спортивні показники та знижують ризик виникнення певних онкологічних захворювань. Клінічні дослідження, що підтверджують останні ефекти, є перспективними, але не є переконливими; необхідні додаткові дослідження, перш ніж можна зробити будь-які обґрунтовані висновки.

 

 

На сторінку продукту:
Омега-3 Nordic Naturals Nordic Omega-3 Fishies