Риб’ячий жир Омега-3 Nordic Naturals Omega-3 Purified Fish Oil

 

В складі однієї порції Nordic Naturals Omega-3 очищеного риб’ячого жиру зафіксовано 650 мг омега-3 жирних кислот, що складаються з 360 мг EPA та 210 мг DHA.

Крім того, вміст EPA + DHA становило лише 28% від загального вмісту риб'ячого жиру.

 

  • Аналітичні тести 7
  • Розмір порції 2 гелеві капсули
  • Всього Омега-3 650 мг
  • EPA / порція 360 мг
  • DHA / порція 210 мг
  • Ртуть 4 PPB (верхня межа = 100 PPB)
  • PCB<0,01 PPM (верхня межа = 0,09 PPM)
  • Точність етикетки


В даному продукті вміст омега-3 жирних кислот становить 650 мг на порцію, що лише на 5,8% нижче зазначеного на етикетці показника.

Кількість EPA становила 360 мг і перевищила вказані на упаковці дані на 9,09%, в той час як вміст ДГК зафіксовано на позначці 210 мг і це є нижче заявленого показника на 4,55%.

  Чистота продукту

Вміст ртуті становить 4 PPB (частка на мільярд), що є вище середнього показника категорії 2,4 PPB. Глобальна організація (GOED) визначила межі ртуті для EPA та DHA Омега-3, що становить 100 PPB.

Зразки цього продукту також пройшли шість аналізів на мінерали, що вказує на наявність в складі комплексу 1 PPM сполук миш'яку, свинцю, кадмію, вісмуту, сурми та срібла.

Вміст поліхлорованого біфенілу (PCB) (представник ароклорів 1016, 1221, 1232, 1242, 1248, 1254 та 1260) становив менше ніж 0,01 проміле. Організація з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (The Food and Drug Administration's (FDA)) встановила ліміт 2 PPM для поліхлорованого біфенілу у складі їстівних частин риб / молюсків.

Організація California’s Proposition 65 вимагає, щоб продукти, що містять більше 0,09 PPM вмісту поліхлорованого біфенілу (ПХБ), робили попередження про рак.

Значення перекису зафіксовано в 3 мекв / кг, а значення п-анізидину зафіксовано на рівні 18,2.

Примітка: наші показники свіжості повністю базуються на значеннях перекису, мірах первинного окислення жирних кислот. Показано, що ароматизатори спотворюють значення п-анізидину (заходи вторинного окислення). В даний час LabDoor досліджує альтернативні аналізи на п-анізидин, які мають можливість врахувати та усунути ефекти ароматизаторів.

 Харчова цінність

Одна порція Nordic Naturals Omega-3 очищеного риб’ячого жиру забезпечує 650 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот, що не перевищує 1,1 г-1,6 г щоденного діапазону адекватного прийому (AI), встановленого Інститутом медицини (ІОМ) для осіб старше 14 років. З загального вмісту омега-3 на EPA припадає 360 мг, а на ДГК - 210 мг. Наразі не встановлено щоденний рекомендований прийом для ЕПК та ДГК, хоча рекомендація Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) - 0,3 г-0,5 г ЕПК + ДГК / добу з 0,8 г-1,1 г АЛК на добу (що частково перетворюється на ЕПК та DHA) - високо цінується.

Крім того, цей продукт складається з 28% EPA + DHA.

 Безпечність інгредієнтів

Безпечність риб’ячого жиру сильно пов'язана з чистотою виготовлення. Забруднення ртуттю, гіркота (значення перекису) та вміст ПХБ можуть сприяти розвитку негативних наслідків для здоров'я. Продукти також можуть отримати санкції за наявність певних неактивних інгредієнтів, при цьому як раз вони становлять найбільшу небезпеку для здоров'я і санкціонуються в більшій мірі. Найпоширенішими неактивними інгредієнтами цієї категорії були гліцерин та натуральні ароматизатори.

Прогнозована ефективність

Омега-3 жирні кислоти складають 32% від загального вмісту рибного жиру в цьому продукті.

Очікується, що 650 мг омега-3, що складаються з 360 мг ЕПК та 210 мг ДГК, буде помірно ефективним, виходячи з розрахунку на 1 г рекомендованого добового прийому.

Клінічно показано, що омега-3 жирні кислоти покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на такі хвороби як ішемічна хвороба серця, гіперліпідемія та гіпертонія, і, за обмеженими доказами, посилюють пізнавальні функції, знижують тривожність, покращують спортивні показники та знижують ризик виникнення певних онкологічних захворювань. Клінічні дослідження, що підтверджують останні ефекти, є перспективними, але не є переконливими; необхідні додаткові дослідження, перш ніж можна зробити будь-які обґрунтовані висновки.