Риб'ячий жир Ультра Омега 3 NOW Foods Ultra Omega 3 Fish Oil

 

В складі однієї порції NOW Foods Ultra Omega 3 Fish Oil зафіксовано 1020 мг омега-3 жирних кислот, що складаються з 650 мг EPA та 290 мг DHA. Крім того, вміст EPA + DHA становило 86% від загального вмісту риб'ячого жиру.

 

  • Аналітичні тести 7
  • Розмір порції 1 гелева капсула
  • Всього Омега-3 1020 мг
  • EPA / порція 650 мг
  • DHA / порція 290 мг
  • Ртуть 2 PPB (верхня межа = 100 PPB)
  • PCB 0,04 PPM (верхня межа = 0,09 PPM)
  • Точність етикетки


В даному продукті вміст омега-3 жирних кислот становить 1020 мг на порцію, що на 36% перевищує зазначений на етикетці показник.

Кількість EPA та DHA також перевищували відповідні показники, вказані на упаковці: вміст EPA становив 650 мг, що на 30% більше порівняно із зазначеними даними, а DHA – 290 мг, що на 16% більше порівняно із заявкою на етикетці.

  Чистота продукту

Вміст ртуті становить 2 PPB (частин на мільярд), що нижче рівня середньої категорії 2,4 PPB. Глобальна організація (GOED) визначила межі ртуті для EPA та DHA Омега-3, що становить 100 PPB.

Зразки цього продукту також пройшли шість аналізів на мінерали, що вказує на наявність в складі комплексу 1 PPM сполук миш'яку, свинцю, кадмію, вісмуту, сурми та срібла.

Вміст поліхлорованого біфенілу (PCB) (представник ароклорів 1016, 1221, 1232, 1242, 1248, 1254 та 1260) становив менше ніж 0,01 проміле. Організація з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами (The Food and Drug Administration's (FDA)) встановила ліміт 2 PPM для поліхлорованого біфенілу у складі їстівних частин риб / молюсків.

Організація California’s Proposition 65 вимагає, щоб продукти, що містять більше 0,09 PPM вмісту поліхлорованого біфенілу (ПХБ), робили попередження про рак.

Значення перекису зафіксовано в 5 мекв / кг, а значення п-анізидину зафіксовано на рівні 14,9.

Примітка: наші показники свіжості повністю базуються на значеннях перекису, мірах первинного окислення жирних кислот. Показано, що ароматизатори спотворюють значення п-анізидину (заходи вторинного окислення). В даний час LabDoor досліджує альтернативні аналізи на п-анізидин, які мають можливість врахувати та усунути ефекти ароматизаторів.

 Харчова цінність

Одна порція Nordic Naturals Ultimate Omega D3 забезпечує 1020 мг загальної кількості омега-3 жирних кислот у межах від 1,1 г до 1,6 г щоденного діапазону адекватного прийому (AI), встановленого Інститутом медицини (МОМ) для осіб віком від 14 років. Від загального вмісту омега-3 на EPA припадає 650 мг, а на DHA - 290 мг. Наразі не встановлено щоденний рекомендований прийом для ЕПК та ДГК, хоча рекомендація Світової організації охорони здоров'я (ВООЗ) – від 0,3 г до 0,5 г ЕПК + ДГК на добу з 0,8 г-1,1 г АЛК на добу (що частково перетворюється на ЕПК та DHA) - високо цінується.

Крім того, цей продукт складається з 86% EPA + DHA.

 Безпечність інгредієнтів

Безпечність риб’ячого жиру сильно пов'язана з чистотою виготовлення. Забруднення ртуттю, гіркота (значення перекису) та вміст ПХБ можуть сприяти розвитку негативних наслідків для здоров'я. Продукти також можуть отримати санкції за наявність певних неактивних інгредієнтів, при цьому як раз вони становлять найбільшу небезпеку для здоров'я і санкціонуються в більшій мірі. Найпоширенішими неактивними інгредієнтами цієї категорії були гліцерин та натуральні ароматизатори.

Прогнозована ефективність

Очікується, що 1020 мг омега-3, що складається з 650 мг EPA та 290 мг DHA, буде високоефективним, виходячи з розрахунку на 1 г рекомендованого добового прийому.

Клінічно показано, що омега-3 жирні кислоти покращують стан серцево-судинної системи та позитивно впливають на такі хвороби як ішемічна хвороба серця, гіперліпідемія та гіпертонія, і, за обмеженими доказами, посилюють пізнавальні функції, знижують тривожність, покращують спортивні показники та знижують ризик виникнення певних онкологічних захворювань. Клінічні дослідження, що підтверджують останні ефекти, є перспективними, але не є переконливими; необхідні додаткові дослідження, перш ніж можна зробити будь-які обґрунтовані висновки.