Количество
|
Стоимость
|
||
|
Куркума - рослина сімейства імбирних, кореневища і стебла якого містять жовтий барвник - куркумін. В Індії з 600-х років до н.е. з куркуми робили порошок для приправи каррі. Інша назва куркуми - турмерік. Спецію люблять за багатий гіркуватий смак, колір, який вона надає стравам, і цілющі властивості.
Рослина багата фосфором, залізом, йодом, кальцієм, холін, а також групою вітамінів В (В1, В2, В5), С і К. Куркума виводить з організму токсини і шкідливі речовини, так як має в своєму складі антиоксиданти, які «вбивають» вільні радикали.
Вчені вважають, що пряність благотворно впливає при хворобі Альцгеймера, виводить зайву воду з організму, зменшує набряки при артриті. Також куркума блокує ракові клітини, попереджає рак молочної залози.
У корені куркуми також містяться:
- Куркумін - речовина, що пригнічує ріст ракових клітин, особливо при новоутвореннях на шкірі, в порожнині рота, стравоході, шлунку, тонкому кишечнику і молочній залозі, зменшує вміст в організмі шкідливого холестерину і знижує ризик розвитку атеросклерозу, що перешкоджає утворенню каменів у печінці, нирках і сечовому міхурі;
- Куркумор, що пригнічує ріст злоякісних утворень шкіри, матки і молочної залози;
- Цинеол, благотворно впливає на роботу шлунка, що знищує паразитів;
- Тумерон, що володіє антипаразитарним дією і пригнічує ріст хвороботворних бактерій;
- Біофлавоноїд вітамін Р, який бере участь у відновленні кровоносних судин, поліпшують роботу серцево-судинної системи, що допомагає в лікуванні астми, склерозу, дерматиту і псоріазу.
Основні властивості:
- Підвищує активність власних антиоксидантних ферментів. Окислення організму вважається одним з механізмів, що прискорюють старіння і провокують хвороби. У ньому беруть участь вільні радикали, які вступають в реакцію з органічними речовинами - білками, жирними кислотами і ДНК. Антиоксиданти, такі як куркума, захищають тіло від вільних радикалів.
- Пригнічує гнильну мікрофлору в кишечнику, очищає кишечник від надлишків слизу, нормалізує діяльність шлунково-кишкового тракту, нормалізує роботу підшлункової залози.
- Покращує обмін речовин, надає загоює і антибактеріальну дію.
- Нормалізує роботу травної системи, нирок, жовчного міхура. Покращує апетит.
- Допомагає виводити жовч і канцерогени з організму, знижує холестерин.
- Є натуральним антибіотиком. Гострий присмак куркуми допомагає боротися з вірусами і поганими бактеріями, тому приправа корисна при різних запаленнях.
- Підсилює синтез колагену, сприяє загоєнню дрібних ран і позбавлення від акне за рахунок протизапальних якостей.
Показання до застосування:
- Захворювання шлунково-кишкового тракту, порушення апетиту.
- Захворювання печінки і жовчовивідних органів.
- Цукровий діабет.
- Ожиріння.
- Захворювання серцево-судинної системи.
- Захворювання суглобів.
- Шкірні захворювання і опіки.
- Хронічні і гострі захворювання носоглотки і верхніх дихальних шляхів.
- Парадонтоз.
- Лікування і профілактика онкологічних захворювань.
- Стану імуно-та енергодефіциту.
- Застосування в комплексному лікуванні при порушеннях менструального циклу.
- З метою проведення косметологічних процедур.
- Профілактика бактеріальних і вірусних захворювань.
- Загальнооздоровчі, детоксикаційну і тонізуючий засіб.
Приймати:
по 2 таблетки два рази на день після їди або за вказівкою лікаря.
Протипоказання:
індивідуальна непереносимість, діти до 5 років, жовчнокам'яна хвороба з наявністю значної кількості дрібних каменів в жовчному міхурі і протоках печінки, вагітність і період грудного вигодовування. Застосовувати з обережністю при артеріальній гіпотонії, цукровому діабеті, порушеннях згортання крові, хронічної діареї.