Манноза, або наукову назву D-маноза, є різновидом цукру, яке виробляється нашим організмом природним шляхом з глюкози. Але також є і промисловий спосіб отримання сполуки для використання його в якості сировини з метою виробництва харчових добавок та лікарських компонентів.

Манноза виділяється через лужну екстрагування рослинної сировини, а далі відбувається гідроліз за допомогою сірчаної кислоти. Даний метод абсолютно безпечний, оскільки отримане речовина не пов'язує кислоти і луги. Простими словами манозу можна назвати цукром, за всіма фізичними та смаковими ознаками вона йому відповідає.

Головне властивість речовини - це допомога при лікуванні інфекцій сечовидільної системи. У цю групу входить безліч різних хвороб органів сечової системи, спровокованих бактеріями, вірусами, або носять хронічний характер.

Якщо ви коли-небудь чули рекомендацію про те, що при дисфункції сечовидільної системи необхідно пити багато журавлинного морсу, знайте, що вона дійсно допомагає. Саме в цьому напої міститься велика кількість манози.

Якщо говорити про природні джерела мікроелемента, то він міститься в журавлині, персиках, яблуках, чорниці, апельсинах. Регулярне вживання таких фруктів дозволить вам насичувати організм манозу і захищати організм від різних інфекцій.


Корисні властивості манози


Манноза дуже важлива для нашого організму, виступаючи захисником від багатьох патогенних факторів:

  • підтримує здоров'я сечовидільної системи - речовина потрапляє в нирки і сечовий міхур, а потім в нерозщепленому стані виводиться з організму. З моменту потрапляння в кров цей мікроелемент виконує всі захисні функції, а потім легко покидає організм, не накопичуючись в ньому;
  • захист слизової оболонки сечовивідних шляхів;
  • стимулює вимивання інфекцій з організму;
  • профілактика захворювань сечової системи;
  • пригнічує ризики розвитку бактеріальних інфекцій в органах сечовидільної системи;
  • має сильну антибактеріальну властивість, покриває стінки мочевіка цукрами, щоб не дати бактеріям закріпитися на них;
  • активізує зростання білка ТНР;
  • служить альтернативою антибіотиків, які потрібні для лікування сечових інфекцій;
  • підтримує здоров'я шлунково-кишкового тракту, виступаючи в якості пребіотика, тобто дбає про здорову бактеріальної середовищі в кишечнику;
  • допомагає зв'язувати і блокувати лектини;
  • сприятливо впливає на роботу серця і судин;
  • гальмує втрати білка і відновлює їх абсорбцію кишечником;
  • захищає кровоносну систему від захворювань і нормалізує рівень цукру.


Як правильно приймати манозу


При вживанні манози слід дотримуватися таких обов'язкових правил, щоб отримати максимально позитивний ефект і швидко вилікуватися:

  • не пити багато води, оскільки вона розчиняє речовину, через що воно не зможе затриматися в сечовивідних шляхах;
  • приймати відразу ж при перших ознаках інфекції - чим швидше почати приймати манозу, тим менше бактерій накопичиться в організмі;
  • обов'язково звернутися до лікаря за допомогою для подальшого лікування.

 

 

   
  

Автор огляду Ірина Сідорова,

17 грудня 2017 року