Манноза, або наукову назву D-маноза, є різновидом цукру, яке виробляється нашим організмом природним шляхом з глюкози. Але також є і промисловий спосіб отримання сполуки для використання його в якості сировини з метою виробництва харчових добавок та лікарських компонентів.
Манноза виділяється через лужну екстрагування рослинної сировини, а далі відбувається гідроліз за допомогою сірчаної кислоти. Даний метод абсолютно безпечний, оскільки отримане речовина не пов'язує кислоти і луги. Простими словами манозу можна назвати цукром, за всіма фізичними та смаковими ознаками вона йому відповідає.
Головне властивість речовини - це допомога при лікуванні інфекцій сечовидільної системи. У цю групу входить безліч різних хвороб органів сечової системи, спровокованих бактеріями, вірусами, або носять хронічний характер.
Якщо ви коли-небудь чули рекомендацію про те, що при дисфункції сечовидільної системи необхідно пити багато журавлинного морсу, знайте, що вона дійсно допомагає. Саме в цьому напої міститься велика кількість манози.
Якщо говорити про природні джерела мікроелемента, то він міститься в журавлині, персиках, яблуках, чорниці, апельсинах. Регулярне вживання таких фруктів дозволить вам насичувати організм манозу і захищати організм від різних інфекцій.
Корисні властивості манози
Манноза дуже важлива для нашого організму, виступаючи захисником від багатьох патогенних факторів:
- підтримує здоров'я сечовидільної системи - речовина потрапляє в нирки і сечовий міхур, а потім в нерозщепленому стані виводиться з організму. З моменту потрапляння в кров цей мікроелемент виконує всі захисні функції, а потім легко покидає організм, не накопичуючись в ньому;
- захист слизової оболонки сечовивідних шляхів;
- стимулює вимивання інфекцій з організму;
- профілактика захворювань сечової системи;
- пригнічує ризики розвитку бактеріальних інфекцій в органах сечовидільної системи;
- має сильну антибактеріальну властивість, покриває стінки мочевіка цукрами, щоб не дати бактеріям закріпитися на них;
- активізує зростання білка ТНР;
- служить альтернативою антибіотиків, які потрібні для лікування сечових інфекцій;
- підтримує здоров'я шлунково-кишкового тракту, виступаючи в якості пребіотика, тобто дбає про здорову бактеріальної середовищі в кишечнику;
- допомагає зв'язувати і блокувати лектини;
- сприятливо впливає на роботу серця і судин;
- гальмує втрати білка і відновлює їх абсорбцію кишечником;
- захищає кровоносну систему від захворювань і нормалізує рівень цукру.
Як правильно приймати манозу
При вживанні манози слід дотримуватися таких обов'язкових правил, щоб отримати максимально позитивний ефект і швидко вилікуватися:
- не пити багато води, оскільки вона розчиняє речовину, через що воно не зможе затриматися в сечовивідних шляхах;
- приймати відразу ж при перших ознаках інфекції - чим швидше почати приймати манозу, тим менше бактерій накопичиться в організмі;
- обов'язково звернутися до лікаря за допомогою для подальшого лікування.
Автор огляду Ірина Сідорова, 17 грудня 2017 року
|