Наттокіназа - це фермент, який надходить в організм людини при вживанні японського блюда натто - варених соєвих бобів з сброженной бактерії Baсillus subtilis.

Цінність даної речовини дуже висока, оскільки ця речовина володіє потужним фибринолитическим дією, всмоктуючись у кров, підвищує її плинність, а також систематично діє на роботу організму. У сучасній медицині цей фермент використовується з метою профілактики та корекції захворювань серця і судин.

Наттокіназа - це найкраща альтернатива аспірину, який використовується для підтримки нормальної кров'яної густоти.

Не дарма японці славляться довголіттям і дуже сильним здоров'ям. Це обумовлено тим, що жителі країни Висхідного сонця вживають багато соєвих продуктів. І одним з блюд є Натто, шановане понад тисячу років. Відомо, що стародавні самураї не тільки самі вживали ці боби, але і годували ними своїх коней, щоб ті були витривалими і сильними. Натто рекомендувалося їсти вагітним жінкам, щоб народжувалося здорове покоління дітей.

Наттокіназа як фермент була вперше виявлена ​​японським вченим Хіроюкі Суми.

Особливості складу речовини можна описати таким чином:

  • велика кількість протеази;
  • 275 амінокислот;
  • вважається найпоширенішим ферментом, що одержуються з продуктів ферментації.


Особливості впливу наттокінази на здоров'я організму


Корисні властивості наттокінази дуже багатогранні, і головна особливість полягає в нормалізації кровообігу в людському організмі. В рамках численних досліджень вченим вдалося виділити такі позитивні якості мікроелемента:

  • має дуже високу фібринолітичної активністю;
  • сприяє здоров'ю серця і судин;
  • робить кісткові тканини міцнішими;
  • оберігає органи зору;
  • стимулює виведення токсинів і шлаків з організму;
  • може ідентифікувати ракові клітини і нейтралізувати їх;
  • транспортує кисень в периферичні відділи;
  • антипаразитарні властивості і очищення кишечника;
  • зменшує накопичення холестерину;
  • активізує метаболізм і допомагає в схудненні;
  • корисний в знезараженні ран.


Користь наттокінази як харчової добавки


Наттокіназа дуже популярна як харчова добавка, тим більше що продукт складається з якісного екстракту ферменту з високою активністю. Дана речовина корисно приймати для:

  • профілактики остеопорозу;
  • додаткової терапії при хворобі Альцгеймера;
  • профілактики від інсульту і інфаркту;
  • очищення при кишковому зараженні і інфікуванні;
  • зниження високого рівня холестерину;
  • підвищення імунітету.

Варто також відзначити, що наттокіназа благотворно впливає на організм в таких ситуаціях:

  • коли необхідно нормалізувати тиск - препарат швидко всмоктується в кров, зберігаючи протягом тривалого періоду свою активність, знімає набряки нижніх кінцівок, відновлює рівень тиску;
  • при варикозі - фермент розчиняє кров'яні згустки, які заважають нормальному потоку крові;
  • підвищений холестерин - наттокіназа знижує його накопичення, а також гальмує розвиток атеросклерозу і пороків серця;
  • головні болі - саме цей фермент допомагає наситити тканини киснем, прибрати судинні спазми і відновити добре самопочуття;
  • корисно для серцевої роботи - усуває ризики тромбоутворення в судинах.

Наттокіназу приймають в капсулах, однак добове дозування строго обмежена, тому важливо проконсультуватися у фахівця перш, ніж починати курс прийому препарату.

 

 

Стаття оновлена 16.08.2021

   
  

Автор огляду Ірина Сідорова,

17 грудня 2018 року