Наттокіназа - це фермент, який надходить в організм людини при вживанні японського блюда натто - варених соєвих бобів з сброженной бактерії Baсillus subtilis.
Цінність даної речовини дуже висока, оскільки ця речовина володіє потужним фибринолитическим дією, всмоктуючись у кров, підвищує її плинність, а також систематично діє на роботу організму. У сучасній медицині цей фермент використовується з метою профілактики та корекції захворювань серця і судин.
Наттокіназа - це найкраща альтернатива аспірину, який використовується для підтримки нормальної кров'яної густоти.
Не дарма японці славляться довголіттям і дуже сильним здоров'ям. Це обумовлено тим, що жителі країни Висхідного сонця вживають багато соєвих продуктів. І одним з блюд є Натто, шановане понад тисячу років. Відомо, що стародавні самураї не тільки самі вживали ці боби, але і годували ними своїх коней, щоб ті були витривалими і сильними. Натто рекомендувалося їсти вагітним жінкам, щоб народжувалося здорове покоління дітей.
Наттокіназа як фермент була вперше виявлена японським вченим Хіроюкі Суми.
Особливості складу речовини можна описати таким чином:
- велика кількість протеази;
- 275 амінокислот;
- вважається найпоширенішим ферментом, що одержуються з продуктів ферментації.
Особливості впливу наттокінази на здоров'я організму
Корисні властивості наттокінази дуже багатогранні, і головна особливість полягає в нормалізації кровообігу в людському організмі. В рамках численних досліджень вченим вдалося виділити такі позитивні якості мікроелемента:
- має дуже високу фібринолітичної активністю;
- сприяє здоров'ю серця і судин;
- робить кісткові тканини міцнішими;
- оберігає органи зору;
- стимулює виведення токсинів і шлаків з організму;
- може ідентифікувати ракові клітини і нейтралізувати їх;
- транспортує кисень в периферичні відділи;
- антипаразитарні властивості і очищення кишечника;
- зменшує накопичення холестерину;
- активізує метаболізм і допомагає в схудненні;
- корисний в знезараженні ран.
Користь наттокінази як харчової добавки
Наттокіназа дуже популярна як харчова добавка, тим більше що продукт складається з якісного екстракту ферменту з високою активністю. Дана речовина корисно приймати для:
- профілактики остеопорозу;
- додаткової терапії при хворобі Альцгеймера;
- профілактики від інсульту і інфаркту;
- очищення при кишковому зараженні і інфікуванні;
- зниження високого рівня холестерину;
- підвищення імунітету.
Варто також відзначити, що наттокіназа благотворно впливає на організм в таких ситуаціях:
- коли необхідно нормалізувати тиск - препарат швидко всмоктується в кров, зберігаючи протягом тривалого періоду свою активність, знімає набряки нижніх кінцівок, відновлює рівень тиску;
- при варикозі - фермент розчиняє кров'яні згустки, які заважають нормальному потоку крові;
- підвищений холестерин - наттокіназа знижує його накопичення, а також гальмує розвиток атеросклерозу і пороків серця;
- головні болі - саме цей фермент допомагає наситити тканини киснем, прибрати судинні спазми і відновити добре самопочуття;
- корисно для серцевої роботи - усуває ризики тромбоутворення в судинах.
Наттокіназу приймають в капсулах, однак добове дозування строго обмежена, тому важливо проконсультуватися у фахівця перш, ніж починати курс прийому препарату.
Стаття оновлена 16.08.2021
Автор огляду Ірина Сідорова, 17 грудня 2018 року
|