По крайней мере, 1 склянку свіжого апельсинового соку в день заряджає Вас великою кількістю вітамінів, головний з яких, вітамін С. І ви напевно знаєте, наскільки він ефективний, особливо коли справа доходить до профілактики і лікування простудних захворювань.
Нові дослідження в цій області показали, що вітамін C не має тієї силою, яка може запобігти застуді. Але він, безумовно, допомагає скоротити термін і характер перебігу хвороби, а також зменшує тяжкість симптомів.
Люди знають, що апельсини є багатим джерелом вітаміну С. Один середній апельсин містить близько 70 мг вітаміну С. Це, звичайно чимало, але їсти фрукти і овочі, в яких його набагато більше! Перегляньте свій раціон на предмет збагачення вітаміном С, за допомогою цих 12-ти корисних продуктів.
Зелений перець
Всього 250 м нарізаного зеленого перцю дасть вам на 200% більше вітаміну С, ніж рекомендована денна норма для людини. Крім того, перець є хорошим джерелом клітковини.
листова капуста
200-250 г. капусти - це 80,4 мг вітаміну С, а також вітаміну К і вітаміну А.
брокколі
Мій улюблений овоч - брокколі, містить 132 мг вітаміну С, з калорійністю всього 30 калорій.
папайя
Чи знаєте ви, що якщо є папайю, вона допоможе вам при синуситі? Всього лише 200 г. папайї містить 88,3 мг вітаміну С.
Полуниця
Ця смачна ягода містить 84,7 мг. вітаміну С. Але ж ми знаємо, що складно з'їсти всього 250 г. цих ласощів.
Кольорова капуста
Маленька головка цвітної капусти дасть вам 130 мг вітаміну С. Крім того, він містить білок і клітковину.
Брюссельська капуста
Ці невеликі качани повні клітковини і вітаміну С.
ананас
Для багатьох людей, це улюблений інгредієнт для коктейлю. Скибочку ананаса дасть вам 80 мг вітаміну С. До того ж ,, цей фрукт містить бромелайн, який є травним ферментом, який пришвидшує переварювання їжі.
ківі
Два ківі - це 138 мг вітаміну С. Цей фрукт також багатий калієм.
манго
Манго - великий джерело вітаміну С і вітаміну А. На нього припадає приблизно 123 мг вітаміну С. Споживаючи цей фрукт, Ви зберігаєте свої очі здоровими і зміцнюєте імунітет.
Ці фрукти і овочі завжди в доступності, особливо в великих містах. Ви не повинні готувати їх або ж змішувати з іншими продуктами. Краще і ефективніше їх вживати сирими. Також Ви можете змішати один або два з цих продуктів, щоб подвоїти кількість вітаміну С. Будьте здорові і не хворійте!
Автор огляду Ірина Сідорова, 10 травня 2016 року
|