Овсяная каша

 

Тепер у Вас є ще більше причин, щоб сісти на вівсяну дієту! Ніщо не піклується про Вас так, як вівсяна каша вранці. Урізноманітнити її можна вершковим маслом, свіжими фруктами, горішками, родзинками і йогуртом. Все це тільки додасть вітамін і корисних речовин. Сьогодні ми поговоримо про переваги такого сніданку.

Вівсянка для сяючої шкіри
Вівсянка є ідеальним для шкіри сніданком, тому що містить антиоксиданти і клітковину. Особливий тип розчинної клітковини - бета-глюкан, здатний «притягувати» до себе холестерин з продуктів, тим самим запобігаючи його попадання в кров і знижуючи його рівень.

Ті ж самі розчинні бета-глюкановий волокна діють як регулятор рівня глюкози в крові - сповільнюючи її зростання після прийняття їжі і гальмуючи подальший спад. А це в свою чергу сприяє очищенню шкіри від запалень. Адже саме запальні процеси є одними з найголовніших причин передчасного старіння.

Вівсяна каша для зниження ваги
Люди, які споживають вівсяну кашу щодня, мають менше шансів поправитися. Насправді, дослідження показують, що у дітей, які їдять вівсянку регулярно, знижується ризик ожиріння на 50%. Вся справа в тому, що бета-глюкан в клітковині утворює в процесі перетравлення їжі свого роду гель, через який підвищується в'язкість вмісту (з'їденої їжі), а, отже, сповільнюється процес перетравлення, адсорбції вуглеводів - надходження глюкози в кров.

На відміну від більшості інших представників злакових культур, вівсянка володіє невисоким значенням глікемічного індексу, тобто має особливість повільно перетравлюватися і адсорбироваться в організмі. Такий ефект пояснюється наявністю все тієї ж розчинної клітковини. В результаті продовжується відчуття ситості.

Подібні вівсянці продукти:

  1. морські боби
  2. Кукурудзяний крохмаль
  3. Картопля
  4. сочевиця
  5. банани
  6. Зелений горошок
  7. горіхи кешью


Головне про що потрібно пам'ятати, вибирати потрібно звичайну вівсянку, а не швидкого приготування. У ній більше корисних речовин і вона ефективніше буде впливати на вашу шкіру.

Будьте здорові!

 

 

   
  

Автор огляду Ірина Сідорова,

10 травня 2016 року