Про хлорофілі все знають ще зі шкільної лави, коли тема водоростей і будови клітин рослин вивчається на уроках біології або ботаніки. Дане з'єднання необхідно для правильного протікання фотосинтезу - перетворення сонячного світла в хімічну енергію для підтримки життя рослин.

Але і для людського організму ця речовина дуже корисно. Незважаючи на те, що можна запросто обходитися і без хлорофілу, його вживання як харчова добавка не завадить, а лише зміцнить здоров'я і активізує багато функцій і робочі процеси.

Примітно, що структура цієї сполуки дуже нагадує гемоглобін, тільки різниця в основний молекулі: для хлорофілу це магній, а для гемоглобіну - залізо. Дана речовина дуже легко розчиняється в жирному середовищі, однак стійко до води.


Чим корисне застосування хлорофілу


Корисні властивості хлорофілу виражаються в наступному:

  • дуже корисний для крові - схожість зі структурою гемоглобіну робить хлорофіл незамінним елементом для здорового кровотоку, стимулюючи вироблення кров'яного білка. Прийом «зеленої» добавки сприяє людям з анемією, а також в процесі реабілітації після травм і різних операцій. Також міститься в ньому вітамін К відповідає за згортання крові;
  • володіє сильним антиоксидантною дією - захищає клітини від окислення і дії вільних радикалів, а також активізує вироблення ферментів, які омолоджують шкіру і стимулюють її регенерацію. Хлорофіл оздоровлює організм зсередини, а також перешкоджає швидкому старінню;
  • допомагає в лікуванні ракових захворювань - використовується для фотодинамічного лікування онкологічних захворювань, він вводиться в кров і накопичується в шкідливих пухлинах, а потім за допомогою світлового потоку активізуються реакції руйнування хворих клітин. Для здорових клітин хлорофіл служить захистом при такому лікуванні, зберігаючи їх цілісність;
  • виводить токсини і важкі метали з організму;
  • не дає новим мікробам розростатися в організмі;
  • є дезодорирующим засобом для шлунково-кишкового тракту;
  • допомагає в лікуванні герпесу;
  • знижує рясні потові виділення і усуває різкий запах поту;
  • дбає про свіжість ротової порожнини;
  • знімає болі при ревматоїдному артриті;
  • виступає додатковим речовиною при лікуванні доброякісних пухлин молочної залози.


Хлорофіл в продуктах і у вигляді харчової добавки


З природного середовища людина може отримувати хлорофіл їх морських водоростей, паростків пшениці, брокколі, салату, шпинату, петрушки. Крім того, хлорофіл збагачений вітаміном К, який відповідає за згортання крові.

Застосовувати хлорофіл можна в якості харчової добавки - це концентрат речовини в комплексі з вітамінами і мінералами. Регулярне вживання такого продукту виступає відмінною профілактикою ракових захворювань, тому що захищає клітини від канцерогенної дії, виводить токсини і шлаки, діє як мутаген, підсилює захисні функції організму.

 

 

   
  

Автор огляду Ірина Сідорова,

13 грудня 2018 року